Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

DATE GENERALE

 

    Lunca este o comună în județul Botoșani, Moldova, România, formată din satele Lunca (reședința), Stroiești și Zlătunoaia. Comuna Lunca este situată în partea de sud a județului Botoșani, la 36 km. de municipiul Botoșani, centrul administrativ al județului, legătura cu aceasta făcându-se cu drum asfaltat Răuseni-Lunca-Botoșani, aceasta se învecinează în partea de nord cu comuna Albești, la est comuna Todireni, la sud cu orașul Flămânzi, iar la vest cu comunele Copălău și Sulița.

    Comuna Lunca este compusă din trei sate: Lunca, Stroiești și Zlătunoaia. Zlătunoaia este unul dintre cele mai mari sate aproape în jumătate din populația comunei. Din punct de vedere geomorfologic, teritoriul comunei Lunca face parte din podișul Moldovei și din depresiunea Jijia-Bahlui-Valea Sitnei.

    Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Lunca se ridică la 4.355 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.887 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (96,12%). Pentru 3,88% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,27%). Pentru 3,88% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională

    Comuna Lunca este administrată de un primar și un consiliu local compus din 13 consilieri. Primarul, Marcel Marcu, de la Partidul Social Democrat, a fost ales în 2004. Începând cu alegerile locale din 2020, consiliul local are următoarea componență pe partide politice: